Nu lanserar Rivercode Dagens PS nya plattform

Efter en period med utveckling lanserar vi nu Dagens PS nya digitala plattform. Dagens PS är en av Sveriges största nyhetssidor online med över 150 000 nyhetsartiklar och cirka 1.5 miljoner sidvisningar varje månad.

När Dagens PS tog beslutet att göra om sin plattform var grunden till detta en önskan om en driftsäkrare, snabbare och användarvänligare sajt. En utmaning som vi på Rivercode blev extra glada att få förtroende att leverera.

Ett ledord genom hela projektet har varit affärsnytta. Då den här typen av sajter till stor del finansieras av sina annonsörer är det av stor vikt att sajten är driftsäker och fungerar som den ska. En självklarhet för de flesta, men något som kräver rätt systemarkitektur för att kostnadseffektivt kunna klara av den här typen av besöksbelastning.

”Det roligaste med detta projektet har varit att kunna levererera en bättre helhetslösning till vår kund. Ska jag ska tala som utvecklare har det varit ett spännande projekt för vårt utvecklingsteam. Plattformen bygger på en microservice arkitektur med Docker och driftas på AWS EC2. Vi använder även CI/CD för att snabbt och tillförlitligt kunna köra deploys till sajten.”
– Oliver Dahlberg, VD & utvecklingsansvarig på Rivercode

I dagens läge har vi mer än halverat driftkostnaden per månad, minskat tiden för sidladdningar med 50% och möjliggjort för ökade annonsintäkter genom bättre annonsplaceringar och utökad funktionalitet för sponsrade artiklar. Det kallar vi på Rivercode affärsnytta i toppklass.

Kolla in Dagens PS nya webbplats på: www.dagensps.se

Vivi Lam