Rivercode välkomnar Dagens PS som ny kund

Ytterligare ett spännande projekt för oss på Rivercode är Dagens PS.

Dagens PS är stor nyhetssajt med över 150 000 nyhetsartiklar och cirka 500 000 lästa artiklar varje månad. Dagens PS grundades 2004 och var på den tiden ett unikt koncept och en pionjär i branschen. Tidningen grundades av bland annat mediaprofilerna Bengt Uggla och Pontus Schultz. Sedan 2018 ägs Dagens PS av Content Lab by Differ.

Vi är glada för förtroendet att få bygga en helt ny plattform för Dagens PS. Samtidigt som den nya plattformen lanseras tar även Rivercode över drift och löpande vidareutveckling.

För oss på Rivercode är Dagens PS ett roligt och spännande projekt där flera av våra kompetenser kommer till användning. Med den stora mängden innehåll och höga toppar av trafik är det extra viktigt att man optimerar hela kedjan i plattformen, allt från utveckling till drift och cache-lösningar.

”Ett viktigt KPI för detta projektet är FCP, First Contentful Paint, det vill säga hur snabbt besökaren ser det första innehållet på sidan. Det är viktigt att engagera besökaren i ett tidigt skede och få den att stanna på sajten. Hur länge besökaren stannar och hur många artiklar den läser är viktiga delar för Dagens PS affärsmodell.” – Oliver Dahlberg, VD & utvecklingsansvarig på Rivercode

Den nya plattformen kommer lanseras under Q2 2019, men spana redan idag in Dagens PS och ta del av noga utvalda nyhetsartiklar.

Oliver Dahlberg