The DELINDH Story – Vikten av att välja rätt WooCommerce byrå

Intro

Vi på DELINDH kom i kontakt med Rivercode i samband med att vi skulle lansera vår e-handel baserad på WooCommerce & WordPress och med försäljning av premiumskjortor direkt till slutkund via egen sida. En vecka innan tilltänkt (försenad) lansering så tvingades vi ta beslutet att skrota vår befintliga sajt och avbryta samarbetet med den WooCommerce byrå vi då hade, detta då sajten under en tid inte fungerat tillfredsställande och så som tilltänkt. Vi hade arbetat med vår sajt ett antal månader och investerat både mycket egen tid och pengar, samtidigt stod vi med fullt lager och redo att dra igång vår verksamhet – där vi själva som entreprenörer helt egenfinansierat vårt bolag. Vi önskade att skapa en enkel men skalbar och helautomatiserad e-handel från dag ett, dvs aningen komplext för en startup som till en start bara säljer ett fåtal produkter, för att kunna växla upp så snabbt som möjligt – men givet att arkitekturen var felbyggd från början tvingades vi ta tänka om och ta detta beslut och ge oss ut på jakt efter en ny WooCommerce byrå.

Efter en veckas speeddejtande med flera av Sveriges ledande WooCommerce byråer kom vi i samband med detta i kontakt med Rivercode. Det som slog oss var att de var väldigt pålästa och försökte förstå sig på vårt bolag och situation, då vi initialt valde mellan att ”rädda” den gamla sajten kontra att bygga en helt ny. Dem höll alltid vad de lovade – både gällande återkoppling och deadlines – samt investerade mycket egen tid i att förstå vårt projekt och situation, inte helt givet då vi var ett helt nytt bolag. Vi uppskattade även att de utmanade våra idéer, kom med egna inspel och tänkte ”nästa steg”. Valet föll tillslut på Rivercode som ny WooCommerce byrå då vi fick en bra känsla för hela teamet och deras kunskap, samt positiv feedback från deras referenser. I tillägg hade Rivercode erfarenhet av att bygga e-handelssajter med flertalet integrationer och kopplingar, vilket var viktigt för oss, och vi uppskattade även att dem prioriterade upp oss givet var vi befann oss.

Processen

Processen startade direkt efter att vi slöt avtal där vi på DELINDH tilldelades ett team med Linn i spetsen som projektledare, som vi hade kontinuerliga avstämningar och uppdateringar med. Samarbetet flöt på bra och var effektivt – vi kunde i realtid följa de olika projektmomenten online vilket var till hjälp för oss och effektivt för båda parter samt även genom kontinuerliga avstämningar. Rivercode höll samtliga deadlines, återkopplade alltid på våra frågor och visade på en hög grad av flexibilitet.

Resultatet

Sju veckor efter initial kontakt och sex veckor efter projektets start lanserade vi vår e-handel, något försenade från vårt ursprungligt datum med den tidigare WooCommerce byrån, men nu med en stabil, framtidssäker och genomtänkt struktur och setup på plats – mycket viktigt för oss som e-handlare. Den här processen tar normal tre månader och vi var mycket nöjda med slutresultatet – både grafiskt och systemarkitektur. Vi har nu en sajt på plats som är redo för uppskalning av verksamheten och där vi ser fram emot fortsatt samarbete varefter vi växer och expanderar.

Framtiden

Sammanfattningsvis vill vi ge vår bästa rekommendation till Rivercode utfall att ni letar efter en WooCommerce byrå och ska bygga en e-handel. Vi tror på deras vision om att bli den ledande digitala byrån i Sverige och ser fram emot att vara en långsiktig partner till dem i deras och vår expansion framöver. Ni får gärna höra av er för referens utifall att ni tänker på att samarbeta med dem.

Anton Lindh
VD, DELINDH

anton@delindh.se
073-546 55 93
www.delindh.com

Anton Lindh